Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SOS CEBULOWY NA GORÄ?CO

20 dag cebuli
2 ??y??ki sosu sojowego
2 ??y??ki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
s??l
pieprz
1/2 szklanki chudego roso??u
Cebule obraÄ?, op??ukaÄ?. JednÄ? ma??Ä? cebulÄ? drobno posiekaÄ? i lekko podrumieniÄ? na suchej patelni. Pozosta??Ä? cebulÄ? pokrajaÄ?, w??o??yÄ? do wrzÄ?cego roso??u i gotowaÄ? pod przykryciem. DodaÄ? podrumienionÄ? cebulÄ? i ugotowaÄ? do miÄ?kko??ci. Nieco przestudziÄ? i przetrzeÄ? przez sito lub zmiksowaÄ?. Sos wymieszaÄ? z sosem sojowym i naciÄ? pietruszki. PrzyprawiÄ? do smaku solÄ? i pieprzem. Amatorzy mogÄ? dodatkowo przyprawiÄ? octem owocowym. PodawaÄ? na gorÄ?co do potraw z miÄ?sa jagniÄ?cia lub z wo??owiny i z ryb.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design