Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SOS CHRZANOWY

3 dag utartego chrzanu
sok cytrynowy lub ocet owocowy
10 dag jab??ek,
1/4 szklanki s??odkiej ??mietanki (9% t??uszczu)
1 bia??ko ugotowane na twardo
s??l
Bia??ko ugotowane na twardo drobno posiekaÄ?. Chrzan wymieszaÄ? ze ??mietankÄ?, dodaÄ? ??y??kÄ? soku cytrynowego. Jab??ko umyÄ?, obraÄ?, utrzeÄ? na tarce z ma??ymi otworami i od razu wymieszaÄ? z chrzanem i ??mietankÄ?, dodajÄ?c posiekane bia??ko. PrzyprawiÄ? do smaku solÄ? i sokiem cytrynowym lub octem owocowym. PodawaÄ? do potraw miÄ?snych zimnych i gorÄ?cych oraz do ryb.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design