Kuchnia z szybkowaru
0,75 szklanki ry??u
10 dag migda????w (zastÄ?pczo mogÄ? byÄ? ziarnka z pestek brzoskwi??)
1,5 szklanki mleka
1 ??y??ka cukru
4 dag mas??a, 2 jaja
1 cukier waniliowy
s??l do smaku
konfitury do polania |
ZalaÄ? w szybkowarze mlekiem ry??, posiekane migda??y, cukier i mas??o. PosoliÄ? i zamknÄ?Ä? szybkowar. OgrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Do gorÄ?cego ry??u dodaÄ? jaja i cukier waniliowy, dok??adnie wymieszaÄ?, w??o??yÄ? do formy, a gdy ostygnie, wstawiÄ? do lod??wki i mocno sch??odziÄ?. PodawaÄ? przybrane konfiturami.
|