Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SOS MIÄ?TOWY

6 ??y??ek umytych, posiekanych listk??w ??wie??ej miÄ?ty
3 ??y??ki soku cytrynowego lub zaprawy cytrynowej
15 dag jab??ek
s??l
Jab??ka umyÄ?, obraÄ?, pokrajaÄ?, w??o??yÄ? do rondelka, wlaÄ? 1/2 szklanki wrzÄ?cej wody, rozgotowaÄ?, przetrzeÄ? przez sito. Przecier wymieszaÄ? z miÄ?tÄ? i sokiem cytrynowym. PrzyprawiÄ? do smaku solÄ?. OstudziÄ?. OziÄ?biÄ? w lod??wce. PodawaÄ? jako dodatek do potraw z baraniny i miÄ?sa jagniÄ?cia oraz do pieczeni wo??owej. Mo??na przechowywaÄ? 2 dni.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design