Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SOS POMIDOROWY OSTRY

1/2 szklanki przecieru pomidorowego
2 zÄ?bki czosnku
1 ??y??ka musztardy
4 ??y??ki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
1/2 ??y??eczki oliwy lub oleju
s??l
pieprz,
przyprawa chilli
Czosnek obraÄ?, op??ukaÄ?; przecisnÄ?Ä? przez praskÄ?, wymieszaÄ? z musztardÄ?, naciÄ? pietruszki i oliwÄ?. MieszajÄ?c dodawaÄ? stopniowo przecier pomidorowy. Sos przyprawiÄ? do smaku solÄ?, pieprzem ?­ ostrÄ? przyprawÄ? chilli. WykorzystywaÄ? jako dodatek do jajek gotowanych, potraw miÄ?snych i rybnych. Mo??na przechowywaÄ? w lod??wce 2-3 dni.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design