10 dag zielonej, s??odkiej papryki
5 dag cebuli
1/2 szklanki przecieru pomidorowego
1 zÄ?bek czosnku
2 ??y??ki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
s??l
pieprz
1 kostka roso??u drobiowego |
PaprykÄ? umyÄ?, oczy??ciÄ? z nasion, drobno posiekaÄ?. ObranÄ? cebulÄ? r??wnie?? posiekaÄ?, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody (1/2 szklanki) z dodatkiem kostki roso??owej i gotowaÄ? pod przykryciem 5 min. Ostudzic, zmiksowaÄ? z dodatkiem przecieru pomidorowego i obranego, pokrajanego czosnku oraz naci pietruszki. PrzyprawiÄ? solÄ? i pieprzem. PodawaÄ? na gorÄ?co do potraw z ryb gotowanych i pieczonych.
|