Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SOS LOUISIANA

10 dag zielonej, s??odkiej papryki
5 dag cebuli
1/2 szklanki przecieru pomidorowego
1 zÄ?bek czosnku
2 ??y??ki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
s??l
pieprz
1 kostka roso??u drobiowego
PaprykÄ? umyÄ?, oczy??ciÄ? z nasion, drobno posiekaÄ?. ObranÄ? cebulÄ? r??wnie?? posiekaÄ?, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody (1/2 szklanki) z dodatkiem kostki roso??owej i gotowaÄ? pod przykryciem 5 min. Ostudzic, zmiksowaÄ? z dodatkiem przecieru pomidorowego i obranego, pokrajanego czosnku oraz naci pietruszki. PrzyprawiÄ? solÄ? i pieprzem. PodawaÄ? na gorÄ?co do potraw z ryb gotowanych i pieczonych.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design