Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SOS PIETRUSZKOWY

5 dag ugotowanej pietruszki (korze??)
1/3 szklanki wywaru z pietruszki
5 ??y??ek umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
1/4 szklanki jogurtu
s??l
pieprz
sok cytrynowy lub ocet owocowy
UgotowanÄ? i ostudzonÄ? pietruszkÄ? pokrajaÄ? i zmiksowaÄ? z dodatkiem wywaru i jogurtu. WymieszaÄ? z posiekanÄ? naciÄ? pietruszki. PrzyprawiÄ? do smaku solÄ?, pieprzem i sokiem cytrynowym. WykorzystywaÄ? jako zaprawÄ? do sur??wek z sa??aty oraz jako dodatek do potraw z ryb i jajek.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design