Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SOS SELEROWY

15 dag selera korzeniowego
1/4 szklanki ??mietanki (9% t??uszczu)
2 ??y??ki umytych, posiekanych drobno listk??w selera naciowego
s??l
pieprz
Seler umyÄ?, oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ?, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej, osolonej wody, ugotowaÄ? do miÄ?kko??ci, przetrzeÄ? przez sito. Przecier wymieszaÄ? ze ??mietankÄ?, zagrzaÄ?, wymieszaÄ? z zieleninÄ?. PrzyprawiÄ? do smaku solÄ? i pieprzem. PodawaÄ? jako dodatek do potraw z ryb i jajek, a takie do niekt??rych warzyw gotowanych, np. papryki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design