Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sas rabarbarowy

Kuchnia indyjska
1 kg rabarbaru
1/4 kg cukru
4 szklanki octu (6%)
1 ??y??eczka chilli
2 ??y??eczki imbiru
2 ??y??ki mielonej gorczycy lub 3 ??y??ki musztardy
1 ??y??ka roztartego czosnku
1/4 ??y??eczki utartej ga??ki muszkato??owej
6 dag drobno posiekanych migda????w (dowolnie)
ObraÄ? g??rnÄ? czÄ???Ä? ??odygi rabarbaru, przetrzeÄ? ??ciereczkÄ? nasÄ?czonÄ? octem, pokrajaÄ? w 4 cm kawa??ki. Cukier rozpu??ciÄ? w occie, dodaÄ? rabarbar, gotowaÄ? na ma??ym ogniu, a?? powstanie jednolita masa. DodaÄ? chilli, imbir, gorczycÄ?; czosnek, ga??kÄ? i migda??y, dusiÄ? przez 20 min., w razie potrzeby dodaÄ? trochÄ? octu. Prze??o??yÄ? do czystych, wygotowanych, gorÄ?cych s??oik??w, szczelnie zakrÄ?ciÄ?. U??ywaÄ? po czterech tygodniach. PodawaÄ? do zimnych miÄ?s lub do potraw indyjskich i pakista??skich: Po pasteryzacji mo??na przechowywaÄ? przez rok.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design