Kuchnia izraelska
1 1/2 ??y??eczki mas??a
1/2 ma??ej drobno posiekanej cebuli
1 ??y??ka mÄ?ki
1 1/2 szklanki mleka
3 ziarenka czarnego pieprzu
szczypta tymianku
kawa??ek listka laurowego
s??l do smaku |
CebulÄ? sma??yÄ? na ma??le na ma??ym ogniu, a?? bÄ?dzie przezroczysta. DodaÄ? mÄ?kÄ?, stale mieszajÄ?c, sma??yÄ? na ma??ym ogniu przez 3 minuty. ZdjÄ?Ä? z ognia, rozprowadziÄ? zimnym mlekiem, dodaÄ? pieprz, tymianek, listek laurowy i s??l, zamieszaÄ?. GotowaÄ? na bardzo ma??ym ogniu przez 15?20 min., czÄ?sto mieszajÄ?c. DoprawiÄ? solÄ?. PrzecedziÄ?
|