Kuchnia z szybkowaru
1 spora golonka,
10 dag cebuli,
1 por,
1 ??y??ka koncentratu pomidorowego,
kminek, s??l, pieprz i papryka mielona do smaku |
GolonkÄ? zalaÄ? w szybkowarze WrzÄ?tkiem, posoliÄ? wodÄ?, ??eby by??a do??Ä? s??ona, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 80 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, wyjÄ?Ä? golonkÄ?, wyporcjowaÄ?. Wywar z szybkowaru usunÄ?Ä? (mo??na go zu??yÄ? np. na zupÄ?), w??o??yÄ? pokrojonÄ? golonkÄ? bez ko??ci, oczyszczone i pokrojone cebulÄ? i por, koncentrat pomidorowy, 0,5 szklanki wywaru. PosypaÄ? kminkiem, pieprzem i paprykÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? ponownie, tym razem 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. PodawaÄ? z kartoflami.
|