Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KOTLETY SCHABOWE PO KANTO??SKU

Kuchnia chi??ska

6 kotlet??w schabowych o grubo??ci 1 1/2 cm
1 ??rednia cebula
5 ??y??ek oleju
3 ??y??ki roso??u lub wody
s??l do smaku
Marynata:
??y??ki sosu sojowego
1 ??y??ka czystej w??dki
2 ??y??eczki oleju sezamowego lub sojowego
szczypta pieprzu
2 ??y??ki mÄ?ki ziemniaczanej
Ko??ci odkroiÄ?, miÄ?so lekko rozbiÄ? t??uczkiem. Sk??adniki marynaty wymieszaÄ? w misce. Kotlety u??o??yÄ? jednÄ? warstwÄ? na blasze do pieczenia lub na g??Ä?bokim p????misku, zalaÄ? marynatÄ?, odstawiÄ? w temperaturze pokojowej na 15 min, obr??ciÄ? kotlety, pozostawiÄ? na 10 min lub przykryÄ? i wstawiÄ? do lod??wki a?? do czasu sma??enia. CebulÄ? podzieliÄ? wzd??u?? na po????wki, ka??dÄ? pokrajaÄ? w poprzek na 1/2 cm plasterki, rozdzieliÄ? listki. Olej mocno rozgrzaÄ? na patelni na du??ym ogniu, rozprowadzajÄ?c go po bokach i dnie. Kotlety k??a??Ä? na gorÄ?cy olej, zmniejszyÄ? p??omie?? na ??redni, sma??yÄ? do zrumienienia, obr??ciÄ?, w razie potrzeby dodaÄ? oleju, sma??yÄ? miÄ?so z drugiej strony na ciemnoz??oty kolor. Prze??o??yÄ? na gorÄ?cy p????misek. CebulÄ? wsypaÄ? na tÄ? samÄ? patelniÄ?, mieszajÄ?c sma??yÄ? a?? stanie siÄ? szklista, zwiÄ?kszyÄ? p??omie?? na du??y. WlaÄ? ros???? lub wodÄ?, gotowaÄ? do wyparowania p??ynu. CebulÄ? ob??o??yÄ? miÄ?so (kotlety mo??na pokroiÄ? na po????wki lub Ä?wiartki). PodawaÄ? natychmiast. Proporcje: dla 4-6 os??b - z ry??em, warzywami i zupÄ?
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design