Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Wieprzowina z jarzynami

Kuchnia chi??ska

1 kotlet schabowy (oko??o 10 dkg pokrajany w cienkie paski)
3 ??y??ki oleju jadalnego
1/2 szklanki poszatkowanych pieczarek
1 ??rednia cebula pokrajana w pi??rka
1 marchew pokrajana w cienkie s??upki
1 szklanka drobno poszatkowanej bia??ej kapusty
1/2 szklanki zielonej fasolki pokrajanej w uko??ne paseczki

Marynata :
1 ??y??ka sosu sojowego lub 1 ??y??eczka przyprawy maggi i 2 ??y??eczki wody
1 ??y??ka oleju jadalnego
1 roztarty zÄ?bek czosnku
1/2 ??y??eczki cukru

Sos;
1 szklanka roso??u lub wody
??y??ka sosu sojowego lub przyprawy maggi
1 ??y??eczka mÄ?ki ziemniaczanej
s??l do smaku
1. Mi??so wymieszaÄ? ze sk??adnikami marynaty, odstawiÄ? na 1/2 godz. 2. FasolkÄ? zalaÄ? gotujÄ?cÄ? woda, gotowaÄ? przez 2 min., odcedziÄ?. 3. WymieszaÄ? sk??adniki sosu, odstawiÄ?. 4. MiÄ?so sma??yÄ? na mocno rozgrzanym oleju (2 ??y??ki), mieszajÄ?c. WyjÄ?Ä?, trzymaÄ? w cieple. 5. Na patelniÄ? wlaÄ? resztÄ? oleju, mocno go podgrzaÄ?, sma??yÄ? marchewkÄ? przez 2 min., stale mieszajÄ?c, dodaÄ? cebulÄ?, sma??yÄ? przez minut na du??ym ogniu; dodaÄ? pieczarki, sma??yÄ? przez minutÄ?; dodaÄ? kapustÄ? i zielonÄ? fasolkÄ?. sma??yÄ? wszystkie jarzyny przez 2 min., stale mieszajÄ?c. 6. W??o??yÄ? miÄ?so, wymieszaÄ?, sma??yÄ? przez minutÄ?. 7. WlaÄ? sos, gotowaÄ? a?? zgÄ?stnieje, stale mieszajÄ?c. 8. PodawaÄ? natychmiast z ry??em ugotowanym na sypko. Proporcje dla 3-4 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design