Kuchnia japo??ska
1/4 schabu bez ko??ci pokrajanego w cienkie plasterki
1/2 ??y??ki utartego korzenia imbiru lub 1/2 ??y??ki imbiru w proszku
1 ??y??eczka w??dki wyborowej (dowolnie)
1 ??y??eczka oleju jadalnego
1/2 szklanki sosu sojowego lub 2 ??y??ki przyprawy maggi i 6 ??y??ek wody |
1. Sos sojowy lub maggi po??Ä?czyÄ? z wodÄ? i cukrem. ZagotowaÄ?.
2. GorÄ?cym p??ynem zalaÄ? miÄ?so, wymieszaÄ? ?? imbirem, odstawiÄ? na 30 min:
3. MiÄ?so sma??yÄ? na mocno rozgrzanym oleju, natychmiast obr??ciÄ? po zmianie koloru, sma??yÄ? jeszcze przez chwilÄ?.
4. PodawaÄ? natychmiast ze sma??onym ry??em i sa??atkÄ? jarzynowÄ?.
Proporcje dla 2-3 os??b
|