Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Wieprzowina sma??ona z imbirem

Kuchnia japo??ska

1/4 schabu bez ko??ci pokrajanego w cienkie plasterki
1/2 ??y??ki utartego korzenia imbiru lub 1/2 ??y??ki imbiru w proszku
1 ??y??eczka w??dki wyborowej (dowolnie)
1 ??y??eczka oleju jadalnego
1/2 szklanki sosu sojowego lub 2 ??y??ki przyprawy maggi i 6 ??y??ek wody
1. Sos sojowy lub maggi po??Ä?czyÄ? z wodÄ? i cukrem. ZagotowaÄ?. 2. GorÄ?cym p??ynem zalaÄ? miÄ?so, wymieszaÄ? ?? imbirem, odstawiÄ? na 30 min: 3. MiÄ?so sma??yÄ? na mocno rozgrzanym oleju, natychmiast obr??ciÄ? po zmianie koloru, sma??yÄ? jeszcze przez chwilÄ?. 4. PodawaÄ? natychmiast ze sma??onym ry??em i sa??atkÄ? jarzynowÄ?. Proporcje dla 2-3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design