Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Frykadele z polÄ?dwicy


25 dag polÄ?dwicy wo??owej
25 dag polÄ?dwicy wieprzowej
10 dag tartej bu??ki
1 cebula
1 jajko
margaryna lub olej do sma??enia
s??l
pieprz
Obie polÄ?dwice z cebulÄ? zemleÄ? w maszynce, dodaÄ? tartÄ? bu??kÄ?, jajko, s??l, pieprz i kilka ??y??ek zimnej wody. MasÄ? dobrze wyrobiÄ? rÄ?koma. T??uszcz rozgrzaÄ? mocno na patelni, masÄ? k??a??Ä? ??y??kÄ?, formujÄ?c grube placki; sma??yÄ? je na rumiano z obu stron. PodawaÄ? wprost z patelni z frytkami lub pur??e ziemniaczanym oraz zielonÄ? sa??atÄ? lub innymi sur??wkami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design