Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
??eberka Wieprzowe na ostro

Kuchnia chi??ska
Przepis oryginalny

1 kg ??eberek wieprzowych
Marynata:
4 ??y??ki sosu sojowego
1 ??y??ka soli
1 ??y??eczka miodu
1 s??odkiej pasty sojowej
2 roztarte zÄ?bki czosnku
1 kawa??ek 1/2 cm) korzenia imbiru drobno posiekany
1/2 ??y??eczki "piÄ?ciu przypraw" (heong liu fun)
3 ??y??ki oleju jadalnego
1/2 szklanki wytrawnego bia??ego wina
1 ??y??ka pasty sezamowej

1. Sk??adniki marynaty dok??adnie wymieszaÄ?.
2. ??eberka pokrajaÄ? na porcje, zalaÄ? marynatÄ?, pozostawiÄ? w ch??odnym miejscu na noc.
3. Podczas pieczenia zlewaÄ? t??uszcz i smarowaÄ? miÄ?so marynat. Prawid??owo upieczone ??eberka powinny byÄ? zrumienione, chrupiÄ?ce, a w ??rodku soczyste.
4. PodawaÄ? z sosem ??liwkowym (mui jeung) i z bu??eczkami MAN TOU
Proporcje dla 4 os??b

Przepis w naszej kuchni;
1 kg ??eberek wieprzowych,

Marynata:
4 ??y??ki miodu
2 ??y??ki octu (6 proc.) i 2 ??y??ki wody
1 ??y??ka cukru, 4 ??y??ki sosu sojowego na 1 i 1/2 szklanki przyprawy maggi 2 i 1/2 ??y??ki wody 2 roztarte zÄ?bki czosnku, szczypta Imbiru (dowolnie)
1/4 ??y??eczki cynamonu
1 go??dzik
2 ??y??ki wytrawnego bia??ego wina lub w??dki wyborowej (dowolnie).
1. Sk??adniki marynaty dok??adnie wymieszaÄ?. 2. ??eberka pokrajaÄ? na 8 porcji, zalaÄ? marynatÄ?, pozostawiÄ? w ch??odnym miejscu na noc. 3. Piec w ??rednio nagrzanym piekarniku (190oC) przez godzinÄ?, odlewajÄ?c t??uszcz, smarowaÄ? miÄ?so marynatÄ?. Po upieczeniu ??eberka powinny byÄ? chrupkie, zrumienione i soczyste. 4. PodawaÄ? z ry??em ugotowanym na sypko lub z bu??eczkami MAN TOU Proporcje dla 4 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design