Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Wieprzowina z zielonÄ? fasolkÄ?

Kuchnia chi??ska
1 grubszy kotlet schabowy ( oko??o 15 dkg. pokrajany jak makaron
1 ??y??ka sosu sojowego lub ??y??eczka przyprawy maggi i 2 ??y??eczki wody
3 ??y??ki oleju jadalnego
1 plasterek korzenia imbiru lub 1/2 ??y??eczki imbiru w proszku
1 roztarty zÄ?bek czosnku
s??l i pieprz do smaku
20 dkg. zielonej fasolki pokrajanej w 3 cm. kawa??ki
1 du??a cebula pokrajana w pi??rka
1/2 ??y??ki s??odkiej pasty sojowej lub 1 ??y??eczka cukru
1/2 szklanki wywaru z fasolki
1/2 ??y??eczki mÄ?ki ziemniaczanej
sos sojowy lub przyprawa maggi
1. MiÄ?so wymieszaÄ? z sosem sojowym lub przypraw maggi i wodÄ?, olejem jadalnym (1 ??y??ka) imbirem i czosnkiem, odstawiÄ? na 1/2 godz. 2. Tymczasem obgotowaÄ? fasolÄ? przez 3-4 min; odcedziÄ? wywar. 3. Przestudzony wywar po??Ä?czyÄ? mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ? i pastÄ? sojowÄ? lub cukrem. 4. CebulÄ? sma??yÄ?, przez minutÄ? na gorÄ?cym oleju (1 ??y??ka) stale mieszajÄ?c, wyjÄ?Ä? ??y??kÄ? cedzakowÄ?, prze??o??yÄ? na talerz. 5. WlaÄ? pozosta??y olej na patelniÄ? na kt??rej sma??y??a siÄ? cebula, mocno j rozgrzaÄ?, w??o??yÄ? miÄ?so, sma??yÄ? na du??ym przez 2 min: mieszajÄ?c. 6. DodaÄ? cebulÄ? wraz z fasolki, sma??yÄ? przez 2 min., mieszajÄ?c. 7. WlaÄ? wywar z fasolki rozmieszany z mÄ?kÄ?, gotowaÄ? a?? zgÄ?stnieje. 8. DoprawiÄ? solÄ? i pieprzem, sojÄ? lub maggi, pozostawiÄ? przez chwilÄ? na ogniu. 9. PodawaÄ? z ry??em ugotowanym na sypko lub z bu??eczkami MAN TOU.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design