Kuchnia indonezyjska
1/4 kg. chudej wieprzowiny pokrajanej w paski
1 ??y??ka sosu sojowego lub ??y??eczka przyprawy maggi i 2 ??y??eczki wody
4 ??y??ki wody
2 dymki lub ma??e cebulki
posiekany zÄ?bek czosnku
s??l i pieprz do smaku |
1. MiÄ?so w??o??yÄ? do ma??ego rondla, zalaÄ? wodÄ?, dodaÄ? resztÄ? sk??adnik??w.
2. Wszystko zagotowaÄ?, zmniejszyÄ? p??omie??, dusiÄ? przez oko??o 30 min., a?? miÄ?so bÄ?dzie miÄ?kkie. W razie potrzeby podlaÄ? 1-2 ??y??kami wody.
3. PodawaÄ? z ry??em ugotowanym na sypko i z jarzynami na ostro w occie ATJAR TJAMPUR MENTAH lub z sa??atkÄ? z pomidor??w.
Proporcje dla 2, 3 os??b
|