Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Wieprzowina na ostro

Kuchnia meksyka??ska
1 kg wieprzowiny od szynki
1/4 ??y??eczki sza??wi
1/2 ??y??eczki soli
1-2 ??y??eczki chili
1/4 ??y??eczki mielonej kolendry
1 posiekany zÄ?bek czosnku
1. Po??Ä?czyÄ? przyprawy i czosnek dodaÄ? tyle wody, aby powsta??a pasta, podzieliÄ? na 2 porcje. 2. Po??owÄ? pasty z przypraw natrzeÄ? miÄ?so, odstawiÄ? przynajmniej na 3 godz. 3. MiÄ?so piec pod przykryciem w nagrzanym piekarniku (160o C) przez oko??o 11/2 godz., podlewajÄ?c ma??Ä? ilo??ciÄ? wody. 4. OdkryÄ?, miÄ?so posmarowaÄ? pozosta??Ä? pastÄ? i dalej piec przez 30-45 min. 5. PodawaÄ? pokrajane w uko??ne plastry z puree z ziemniak??w lub frytkami i sa??atkÄ? wielojarzynowÄ? w sosie winegret. Proporcje dla 4-6 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design