Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pikantna Wieprzowina lub wo??owina

Kuchnia boliwijska
1 kg lub 1/2 kg wieprzowiny pokrajanej w kostkÄ?
4 ??y??ki oliwy lub oleju jadalnego
3 posiekane cebule
2. roztarte zÄ?bki czosnku
1 i 1/2 i ry??u
2 pomidory sparzone, obrane i posiekane
szczypta szafranu (dowolnie)
1 ??y??eczka soli
1/2 ??y??eczki pieprzu
1/4 ??y??eczki chili
1 go??dzik cynamonu
1 szklanka roso??u lub wody z kostkÄ? roso??owÄ?
3 ziemniaki obrane, pokrajane w Ä?wiartki
4 ??y??ki zmielonych orzeszk??w ziemnych lub orzech??w w??oskich (dowolnie)
4 ??y??ki gÄ?stej ??mietany
1 ??y??eczka cukru
CebulÄ? i czosnek sma??yÄ? na rozgrzanym oleju przez 5 min., czÄ?sto mieszajÄ?c. Po kolei dodawaÄ? ryz i miÄ?so; sma??yÄ? na du??ym ogniu, a?? siÄ? zrumieniÄ?. Pomidory, szafran, s??l, pieprz, chili?, go??dziki, cynamon i zalaÄ? roso??em. PrzykryÄ? i dusiÄ? na ma??ym ogniu przez 45 min. - ziemniaki, dusiÄ? dalsze 15 min. - orzechy, banany lub jab??ka, ??mietanÄ? i cukier, zamieszaÄ?, dusiÄ? jeszcze przez 15 min. PodawaÄ? ze ??wie??ym bia??ym pieczywem i zielonÄ? sa??atÄ?. Proporcje dla 4-5 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design