8 plasterk??w gotowanej szynki,
30 dag pieczarek,
1/2 szklanki ??mietany,
10 dag mas??a,
2 ??y??ki mÄ?ki,
1/2 szklanki mleka,
s??l,
pieprz |
Pieczarki umyÄ? i osuszyÄ?. CzwartÄ? ich czÄ???Ä? krajaÄ? w cienkie plasterki, resztÄ? bardzo drobno posiekaÄ?. Wszystkie pieczarki gotowaÄ? w s??onej wodzie przez 2 min. Posiekane, wymieszaÄ? z sosem beszamelowym, przygotowanym z mleka, mÄ?ki i po??owy mas??a. Na spodzie p????miska u??o??yÄ? 4 plastry szynki i przykryÄ? pieczarkami z beszamelem. Na wierzchu po??o??yÄ? pozosta??e plastry szynki, wlaÄ? ??mietanÄ? podgrzanÄ? z rozpuszczonym mas??em. PosypaÄ? solÄ? i pieprzem, polaÄ? resztÄ? sosu, udekorowaÄ? pokrojonymi w plasterki pieczarkami. WstawiÄ? do piekarnika (200 o C) na 5 min, by danie siÄ? zarumieni??o.
|