Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SZYNKA Z PIECZARKAMI


8 plasterk??w gotowanej szynki,
30 dag pieczarek,
1/2 szklanki ??mietany,
10 dag mas??a,
2 ??y??ki mÄ?ki,
1/2 szklanki mleka,
s??l,
pieprz
Pieczarki umyÄ? i osuszyÄ?. CzwartÄ? ich czÄ???Ä? krajaÄ? w cienkie plasterki, resztÄ? bardzo drobno posiekaÄ?. Wszystkie pieczarki gotowaÄ? w s??onej wodzie przez 2 min. Posiekane, wymieszaÄ? z sosem beszamelowym, przygotowanym z mleka, mÄ?ki i po??owy mas??a. Na spodzie p????miska u??o??yÄ? 4 plastry szynki i przykryÄ? pieczarkami z beszamelem. Na wierzchu po??o??yÄ? pozosta??e plastry szynki, wlaÄ? ??mietanÄ? podgrzanÄ? z rozpuszczonym mas??em. PosypaÄ? solÄ? i pieprzem, polaÄ? resztÄ? sosu, udekorowaÄ? pokrojonymi w plasterki pieczarkami. WstawiÄ? do piekarnika (200 o C) na 5 min, by danie siÄ? zarumieni??o.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design