Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pasztet

5 dag mas??a
1,1/2 ??y??ki mÄ?ki
p???? szklanki ??mietany
p???? szklanki mleka
50 dag wÄ?troby wieprzowej
60 dag ??wie??ej s??oniny (po??owÄ? pokrajaÄ? w cienkie plastry)
1 cebula
2 jajka
3 filety anchois
??y??ka soli
??y??eczka bia??ego pieprzu
1/2 ??y??eczki mielonych go??dzik??w
W rondlu roztopiÄ? mas??o, dodaÄ? mÄ?kÄ?, chwilÄ? podsma??yÄ?, a?? nabierze ciemnoz??otego koloru, rozprowadziÄ? mlekiem oraz ??mietanÄ? i gotowaÄ?- mieszajÄ?c - a?? utworzy siÄ? gÄ?sty sos. WÄ?trobÄ?, nie rozdrobnionÄ? po??owÄ? s??oniny, cebulÄ? i anchois przepu??ciÄ? 2 razy przez maszynkÄ? albo zmiksowaÄ?. DodaÄ? ??????tka, przyprawy i s??l. Z tÄ? masÄ? wymieszaÄ? bia??ka ubite na sztywnÄ? pianÄ?. Du??y kawa??ek folii aluminiowe; lub rondel wy??o??yÄ? plastrami s??oniny, u??o??yÄ? masÄ? pasztetowÄ?, przykryÄ? plastrami s??oniny, zawinÄ?Ä? foliÄ?, wstawiÄ? do nagrzanego piekarnika i piec 1,1/2 godz. w temperaturze 200C.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design