70 dag wieprzowiny bez ko??ci
2 ??y??ki smalcu
2 ??y??ki mÄ?ki
1 cebula
??y??ka pasty pomidorowej
p???? szklanki ??mietany
s??l |
Pokrojone w plastry miÄ?so, zbiÄ? lekko t??uczkiem, obrumieniÄ? na rozgrzanym smalcu, wyjÄ?Ä? i prze??o??yÄ? do innego naczynia. W tym samym t??uszczu przyrumieniÄ? mÄ?kÄ? i drobno posiekanÄ? cebulÄ?, rozprowadziÄ? wodÄ? i zagotowaÄ?. Do sosu w??o??yÄ? miÄ?so i dusiÄ? na bardzo ma??ym ogniu, a?? bÄ?dzie miÄ?kkie, po czym dodaÄ? pastÄ? pomidorowÄ? i ??mietanÄ?.
|