Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Jarzyny pod s??oninÄ?

G????wka kapusty w??oskiej
50 dag ziemniak??w
4 marchwie
4 pory
3 ??y??ki oleju
du??a cebula
5-10 dag s??oniny lub t??ustego boczku
2 ga??Ä?zki ??wie??ego zielonego kminku
s??l
pieprz
Marchew ostrugaÄ? i przekrajaÄ? wzd??u??. Bia??e czÄ???ci por??w wymyÄ? dok??adnie i pokrajaÄ? na grubsze talarki. Obrane ziemniaki pokrajaÄ? w sporÄ? kostkÄ?. W??oskÄ? kapustÄ? przekrajaÄ? na 8 czÄ???ci. CebulÄ? pokrajaÄ? w talarki. W rondlu lub naczyniu ogniotrwa??ym rozgrzaÄ? olej, w??o??yÄ? przygotowane jarzyny, osoliÄ? i opr??szyÄ? pieprzem, posypaÄ? posiekanym kminkiem, na wierzchu u??o??yÄ? jak najcieniej pokrajane plastry boczku lub s??oniny. Ca??o??Ä? zalaÄ? 3 szklankami wody, naczynie przykryÄ? i wstawiÄ? do rozgrzanego piekarnika na 1 godz.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design