Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Rolada wieprzowa

45 dag chudego miÄ?sa wieprzowego (najlepiej szynki)
1 du??e kwa??ne jab??ko
10 suszonych ??liwek
1-2 ??y??ki margaryny
p???? szklanki ??mietanki
szklanka roso??u (mo??e byÄ? z kostki)
??y??ka mÄ?ki ziemniaczanej
s??l
MiÄ?so pokrajaÄ? w poprzek w????kien, uformowaÄ? jeden lub dwa du??e plastry i zbiÄ? je t??uczkiem. Na miÄ?sie u??o??yÄ? wymoczone i pozbawione pestek ??liwki oraz jab??ka obrane i pokrajane w cienkie talarki. Ca??o??Ä? zwinÄ?Ä? w wa??ek i obwiÄ?zaÄ? nitkÄ?. NastÄ?pnie obsma??yÄ? do??Ä? silnie na rozgrzanej margarynie, posoliÄ?, podlaÄ? roso??em i udusiÄ? do miÄ?kko??ci. W ??mietance rozmieszaÄ? mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ? i wlaÄ? do utworzonego sosu. ZagotowaÄ?. UsunÄ?Ä? nitki, miÄ?so pokrajaÄ? na plastry o grubo??ci 2 cm, u??o??yÄ? na p????misku i polaÄ? sosem. PodawaÄ? z sypkim ry??em.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design