Kuchnia z szybkowaru
4 ??y??ki d??emu
2 ??y??ki cukru
3 bia??ka jaj
1 opakowanie cukru waniliowego
margaryna i tarta bu??ka do formy |
Z bia??ek ubiÄ? sztywnÄ? pianÄ?, pod koniec ubijania dodawaÄ? po trochu pozosta??e produkty. Wy??o??yÄ? masÄ? do wysmarowanej . margarynÄ? i wysypanej tartÄ? bu??kÄ? formy budyniowej lub innego odpowiedniego naczynia, szczelnie przykryÄ?. WstawiÄ? do szybkowaru (forma powinna byÄ? podniesiona w stosunku do dna szybkowaru, staÄ? np. na podstawce), do kt??rego, wlaÄ? 1-2 szklanki wrzÄ?tku. Szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. PodawaÄ? na gorÄ?co.
|