Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Galaretka z g??owy wieprzowej

2 kg g??owizny wieprzowej
marchew
cebula
5 korniszon??w
li??Ä? laurowy
s??l
pieprz
G??owiznÄ? dobrze umyÄ? i sparzyÄ?, zalaÄ? w du??ym garnku gorÄ?cÄ? wodÄ? i gotowaÄ? ok. 2 godz. Na 30 min przed ko??cem gotowania dodaÄ? obranÄ? marchew, cebulÄ?, li??Ä? laurowy, s??l i pieprz. Gdy miÄ?so z ??atwo??ciÄ? odchodzi od ko??ci, przerwaÄ? gotowanie, miÄ?so ostudziÄ?, usunÄ?Ä? ko??ci i pokrajaÄ? w kostkÄ?. W??o??yÄ? do salaterek razem z pokrajanÄ? na talarki marchwiÄ? i korniszonami. Wywar przecedziÄ? i zalaÄ? nim przygotowane miÄ?so. WstawiÄ? do lod??wki. PodawaÄ? z cienkimi plasterkami cebuli skropionej octem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design