2 kg g??owizny wieprzowej
marchew
cebula
5 korniszon??w
li??Ä? laurowy
s??l
pieprz |
G??owiznÄ? dobrze umyÄ? i sparzyÄ?, zalaÄ? w du??ym garnku gorÄ?cÄ? wodÄ? i gotowaÄ? ok. 2 godz. Na 30 min przed ko??cem gotowania dodaÄ? obranÄ? marchew, cebulÄ?, li??Ä? laurowy, s??l i pieprz. Gdy miÄ?so z ??atwo??ciÄ? odchodzi od ko??ci, przerwaÄ? gotowanie, miÄ?so ostudziÄ?, usunÄ?Ä? ko??ci i pokrajaÄ? w kostkÄ?. W??o??yÄ? do salaterek razem z pokrajanÄ? na talarki marchwiÄ? i korniszonami. Wywar przecedziÄ? i zalaÄ? nim przygotowane miÄ?so. WstawiÄ? do lod??wki. PodawaÄ? z cienkimi plasterkami cebuli skropionej octem.
|