Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Suflet z jab??ek 15 min

Kuchnia z szybkowaru
4 pieczone jab??ka
4 bia??ka jaj
6 ??y??ek cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
margaryna i bu??ka tarta do formy
Jab??ka przetrzeÄ? przez sito, os??odziÄ? po??owÄ? cukru. Z bia??ek ubiÄ? sztywnÄ? pianÄ?, pod koniec ubijania dodawaÄ? cukier i cukier waniliowy. WymieszaÄ? ostro??nie z jab??kami, wy??o??yÄ? do wysmarowanej margarynÄ? i wysypanej tartÄ? bu??kÄ? formy budyniowej lub innego odpowiedniego naczynia, szczelnie przykryÄ?. Do szybkowaru wlaÄ? 1-2 szklanki wody, zagotowaÄ?, wstawiÄ? na podwy??szeniu naczynie z masÄ?. Szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. PodawaÄ? zaraz na gorÄ?co.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design