Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ozorek "w ogr??dku"

Kuchnia w??oska
1 oz??r wieprzowy lub cielÄ?cy
40 g przecieru pomidorowego
3 selery naciowe
1 cebula
1 marchewka
1 ??y??ka posiekanej natki pietruszki
10 kapar??w
1 ??y??ka mÄ?ki
kawa??eczek czerwonej ostrej papryki
4 ??y??ki oliwy z oliwek
Wyp??ukany ozorek gotowaÄ? 40 minut w dobrze osolonej wodzie. Z ugotowanego ozorka zdjÄ?Ä? sk??rkÄ? i pokroiÄ? go na plasterki. PokrojonÄ? cebulÄ?, marchew i seler usma??yÄ? na oliwie. Do podsma??onych jarzyn dodaÄ? posiekanÄ? natkÄ? pietruszki, kapary, przecier pomidorowy i ostrÄ? paprykÄ?. Oddzielnie rozmieszaÄ? mÄ?kÄ? w ??y??ce wazowej wywaru z ozorka i wlaÄ? do naczynia z jarzynami, dok??adnie mieszajÄ?c. GotowaÄ? jeszcze 20 minut. Ozorek podawaÄ? na zimno, polany sosem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design