Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Forszmak dragomirski

5 dag chudej szynki
10 dag kie??basy (nie suchej)
10 dag pieczeni cielÄ?cej (schabu)
og??rek kwaszony (ok.15 dag)
2 ziemniaki (ok. 15 dag)
2,5 ??y??ki margaryny (mas??a)
p???? szklanki ??mietany
??y??eczka pasty pomidorowej
??y??eczka mÄ?ki
3 dag utartego sera tyl??yckiego
??y??eczka posiekanego koperku
s??l
papryka
Ugotowane w ??upinach ostudzone ziemniaki obraÄ? i pokrajaÄ? w niewielkie, cienkie plasterki. MiÄ?so i og??rek pokrajaÄ? r??wnie?? w plasterki o niewielkiej ??rednicy i ostro??nie wymieszaÄ? z ziemniakami. T??uszcz stopiÄ? na patelni, w??o??yÄ? przygotowanÄ? mieszaninÄ?, zalaÄ? ??mietanÄ? rozmieszanÄ? z mÄ?kÄ? i pastÄ? pomidorowÄ?, opr??szyÄ? paprykÄ? i zagotowaÄ?, ostro??nie mieszajÄ?c. PosoliÄ? do smaku, w??o??yÄ? do muszelek, posypaÄ? utartym serem i zapiec w gorÄ?cym piekarniku. PodajÄ?c posypaÄ? posiekanym koperkiem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design