Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Tort ze sk??adnikami miÄ?snymi

Bochenek chleba pytlowego
Porcja pasty z szynki 2
porcja pasty z miÄ?sa pieczonego 2
porcja pasty jajecznej
5 dag wÄ?dzonej polÄ?dwicy wieprzowej
og??rek kwaszony
??y??ka posiekanej naci pietruszki
2 listki sa??aty
Sk??rkÄ? z bok??w chleba otrzeÄ? na tarce i ostrym no??em odciÄ?Ä? poziomo sp??d bochenka. WykrajaÄ? 3 okrÄ?g??e plastry chleba, ka??dy grubo??ci 1 cm i ??rednicy ok. 20 cm. Pierwszy plaster posmarowaÄ? pastÄ? z szynki 2, po??o??yÄ? na nim r??wno drugi plaster, kt??ry posmarowaÄ? pastÄ? z miÄ?sa pieczonego 2. PrzykryÄ? r??wno trzecim plastrem i lekko docisnÄ?Ä?, a nastÄ?pnie wierzchni plaster i boki wszystkich trzech posmarowaÄ? pastÄ? jajecznÄ?, kt??rej warstwÄ? dok??adnie wyr??wnaÄ?. Plasterki polÄ?dwicy i obrany og??rek pokrajaÄ? w wÄ?skie paseczki i ozdobiÄ? nimi wierzch tortu, uk??adajÄ?c z nich kratkÄ?. Doko??a, przy samej krawÄ?dzi, przybraÄ? tort posiekanymi listkami sa??aty, a boki opr??szyÄ? naciÄ? pietruszki. PostawiÄ? w ch??odnym miejscu, a przed podaniem pokrajaÄ? jak tort cukierniczy na 8-12 czÄ???ci.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design