Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
P??rk??lt wieprzowy

Kuchnia wÄ?gierska
600 g chudego miÄ?sa wieprzowego
4 strÄ?ki papryki
1 cebula
1 pomidor
1 ??y??eczka mielonej papryki
70 g t??uszczu
1 zÄ?bek czosnku
s??l
CebulÄ? utrzeÄ? i poddusiÄ? na t??uszczu, dodaÄ? umyte i pokrojone w kostkÄ? miÄ?so i stale mieszajÄ?c, gotowaÄ? je przez kilka min. Potem posoliÄ?, dodaÄ? mielonÄ? paprykÄ?, podzielony na Ä?wiartki pomidor i rozgnieciony zÄ?bek czosnku, zalaÄ? niewielkÄ? ilo??ciÄ? wody i dusiÄ? pod przykryciem. StrÄ?ki papryki pokroiÄ? w pod??u??ne paski i dodaÄ? do miÄ?sa, gdy bÄ?dzie na wp???? miÄ?kkie. GotowaÄ? dalej pod przykryciem do miÄ?kko??ci.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design