Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kotlety wieprzowe zwyczajne

Kuchnia wÄ?gierska
4 kotlety wieprzowe
1 zÄ?bek czosnku
1 ??y??eczka drobno posiekanej zielonej pietruszki
50 g t??uszczu
1 ??y??eczka mielonej papryki
300 g ziemniak??w
2 fili??anki kwa??nej ??mietany
MiÄ?so posoliÄ? i z obu stron obsma??yÄ? na t??uszczu. WyjÄ?Ä? z patelni i w tym samym t??uszczu poddusiÄ? posiekanÄ? cebulÄ? i rozgnieciony zÄ?bek czosnku, wymieszaÄ? z paprykÄ?, zalaÄ? fili??ankÄ? wody, zagotowaÄ? i przelaÄ? do ??aroodpornego naczynia. Na to uk??adaÄ? pokrojone w plasterki ziemniaki, w??o??yÄ? na nie obsma??one kotlety i pod przykryciem dusiÄ? tak d??ugo, a?? ziemniaki bÄ?dÄ? na p???? miÄ?kkie. Wtedy dolaÄ? kwa??nÄ? ??mietanÄ? i pod przykryciem dusiÄ? dalej do miÄ?kko??ci.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design