Kuchnia z szybkowaru
3 bia??ka jaj
4 ??y??ki syropu owocowego
2 ??y??ki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
margaryna i bu??ka tarta do formy |
Z bia??ek ubiÄ? sztywnÄ? pianÄ?, dodajÄ?c pod koniec po trochu resztÄ? produkt??w. W??o??yÄ? masÄ? do wysmarowanej margarynÄ? i wysypanej bu??kÄ? formy budyniowej lub innego odpowiedniego naczynia, zamknÄ?Ä? szczelnie. W szybkowarze zagotowaÄ? 1-2 szklanki wody, wstawiÄ? formÄ? z masÄ?, tak by znajdowa??a siÄ? nie na samym dnie (postawiÄ? jÄ? np. na podstawce), zamknÄ?Ä? szybkowar. OgrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. PodawaÄ? zaraz, na gorÄ?co.
|