Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Wieprzowe tok??ny z Nyiregyhaza

Kuchnia wÄ?gierska
250 g wieprzowiny
s??l
250 g nerek wieprzowych
2 ??y??eczki pieprzu
250 g wÄ?troby wieprzowej
sok z 1 cytryny
2 fili??anki kwa??nej ??mietany
70 g t??uszczu
Nerki oczy??ciÄ?, umyÄ?, sparzyÄ? i jeszcze raz umyÄ? w zimnej wodzie. PokrajaÄ?, podobnie jak miÄ?so i wÄ?trobÄ?. PosiekanÄ? cebulÄ? zeszkliÄ? na t??uszczu, dodaÄ? miÄ?so i nerki, posoliÄ?, przyprawiÄ? pieprzem, zalaÄ? odrobinÄ? wody i dusiÄ? pod przykryciem. Gdy wszystko bÄ?dzie miÄ?kkie, przyprawiÄ? sokiem z cytryny, zalaÄ? ??mietanÄ?, dodaÄ? wÄ?trobÄ? i pod przykryciem dusiÄ? jeszcze ok. 5 min.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design