Kuchnia wÄ?gierska
250 g wieprzowiny
s??l
250 g nerek wieprzowych
2 ??y??eczki pieprzu
250 g wÄ?troby wieprzowej
sok z 1 cytryny
2 fili??anki kwa??nej ??mietany
70 g t??uszczu |
Nerki oczy??ciÄ?, umyÄ?, sparzyÄ? i jeszcze raz umyÄ? w zimnej wodzie. PokrajaÄ?, podobnie jak miÄ?so i wÄ?trobÄ?. PosiekanÄ? cebulÄ? zeszkliÄ? na t??uszczu, dodaÄ? miÄ?so i nerki, posoliÄ?, przyprawiÄ? pieprzem, zalaÄ? odrobinÄ? wody i dusiÄ? pod przykryciem. Gdy wszystko bÄ?dzie miÄ?kkie, przyprawiÄ? sokiem z cytryny, zalaÄ? ??mietanÄ?, dodaÄ? wÄ?trobÄ? i pod przykryciem dusiÄ? jeszcze ok. 5 min.
|