Kuchnia wÄ?gierska
s??l
2 ??y??ki mÄ?ki
2 fili??anki kwa??nej ??mietany
kilka ziarenek pieprzu
2 ??????tka
sok i sk??rka otarta z 1 cytryny |
ProsiÄ? razem ?? ko??Ä?mi podzieliÄ? na kawa??ki, jak p??rk??lt. UdusiÄ? je do miÄ?kko??ci na gorÄ?cym t??uszczu razem z dodatkami: li??Ä?mi laurowymi, pieprzem ziarnistym, sokiem z cytryny, sk??rkÄ? otartÄ? z cytryny i solÄ?, dolewajÄ?c od czasu do czasu trochÄ? wody. Gdy miÄ?so bÄ?dzie ju?? miÄ?kkie, opr??szyÄ? je mÄ?kÄ? i przez kilka minut rumieniÄ?. ??????tka wymieszaÄ? ze ??mietanÄ?, oblaÄ? nimi miÄ?so i tak d??ugo je dusiÄ?, a?? wywar zgÄ?stnieje.
|