Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ChrupiÄ?ca szynka z prosiÄ?cia

Kuchnia wÄ?gierska
1 szynka z prosiÄ?cia
s??l
50 g boczku wÄ?dzonego
50 g t??uszczu
majeranek
1 szklanka piwa
SzynkÄ? umyÄ?, obsuszyÄ?, dobrze natrzeÄ? solÄ? i majerankiem, odstawiÄ? co najmniej na godzinÄ?. Na brytfance rozpu??ciÄ? t??uszcz, w??o??yÄ? do niej szynkÄ? sk??rÄ? do g??ry, posmarowaÄ? t??uszczem i piec tak d??ugo w piekarniku, a?? bÄ?dzie chrupiÄ?ca. Boczek wciÄ??? maczaÄ? w piwie i smarowaÄ? nim grubÄ? sk??rÄ? szynki, kt??ra dziÄ?ki temu stanie siÄ? l??niÄ?ca i chrupiÄ?ca. Szynka w ??adnym wypadku nie mo??e byÄ? solona, ewentualnie dopiero tu?? przed podaniem jej na st????.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design