Kuchnia z szybkowaru
60 dag chudego boczku (lub 70 dag ??eberek)
2 cebule
3 dag t??uszczu
1 dag kminku
1 ??y??eczka mÄ?ki
s??l do smaku |
Boczek opr??szyÄ? solÄ? i mÄ?kÄ?, obrumieniÄ? na silnie rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu, wkroiÄ? oczyszczonÄ? cebulÄ?, r??wnie?? zrumieniÄ?, posypaÄ? kminkiem, wlaÄ? 0,5 szklanki wody. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru podzieliÄ? na porcje. PodawaÄ? z kartoflami i z sur??wkÄ? z kiszonej kapusty.
|