Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Boczek (lub ??eberka) duszony z cebulÄ? 25 min

Kuchnia z szybkowaru
60 dag chudego boczku (lub 70 dag ??eberek)
2 cebule
3 dag t??uszczu
1 dag kminku
1 ??y??eczka mÄ?ki
s??l do smaku
Boczek opr??szyÄ? solÄ? i mÄ?kÄ?, obrumieniÄ? na silnie rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu, wkroiÄ? oczyszczonÄ? cebulÄ?, r??wnie?? zrumieniÄ?, posypaÄ? kminkiem, wlaÄ? 0,5 szklanki wody. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru podzieliÄ? na porcje. PodawaÄ? z kartoflami i z sur??wkÄ? z kiszonej kapusty.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design