Kuchnia z szybkowaru
60 dag cynadr??w wieprzowych
3 ??y??eczki mÄ?ki
6 dag t??uszczu
1 szklana roso??u (lub tyle?? wody z 1 ??y??kÄ? przyprawy "Jarzynka")
1 du??a cebula
s??l i pieprz do smaku mo??na te?? dodaÄ? 0,5 szklanki ??mietany i szczyptÄ? ostrej mielonej papryki |
Cynadry rozciÄ?Ä? wp????, nie docinajÄ?c do ko??ca, wymoczyÄ? przez 0 minut w zimnej wodzie, odcedziÄ?, po czym zalaÄ? wrzÄ?tkiem, zagotowaÄ? i odcedziÄ?. PokroiÄ? na plasterki. RozgrzaÄ? w szybkowarze t??uszcz, na bardzo gorÄ?cym obsma??yÄ? cynaderki, wlaÄ? ros????, wkroiÄ? oczyszczonÄ? cebulÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru w??o??yÄ? zasma??kÄ? z mÄ?ki, przyprawiÄ? do smaku solÄ? i pieprzem, zagotowaÄ?. Kto lubi, mo??e dodaÄ? ??mietanÄ? i paprykÄ?.
|