Kuchnia z szybkowaru
50 dag cynadr??w wieprzowych
50 dag kartofli
5 dag t??uszczu
2 marchwie
2 rzepki lub kalarepki
2 og??rki kiszone
kawa??ek brukwi
1 szklanka ??mietany
5 zÄ?bk??w czosnku
2 listki laurowe
3 ziarnka pieprzu
szczypta tymianku i s??l do smaku |
Oczyszczone cynaderki pokroiÄ?. Warzywa (bez og??rk??w; oczy??ciÄ?, pokroiÄ? W s??omkÄ?, obsma??yÄ? w szybkowarze na rozgrzanym t??uszczu, do??o??yÄ? nerki, obrane i pozbawione nasion og??rki oraz przyprawy. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20-25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru wlaÄ? ??mietanÄ? i wymieszaÄ?.
|