Kuchnia z szybkowaru
50 dag chudej wieprzowiny bez ko??ci
1 ??y??eczka mÄ?ki
6 dag dobrego oleju (np. Sojowego)
30 dag pieczarek
1 ma??a puszka groszku konserwowego
2 szklanki wody
1 ??y??ka przyprawy "Jarzynka"
s??l i pieprz do smaku |
MiÄ?so pokroiÄ? w paski lub w kosteczkÄ?, posoliÄ?, posypaÄ? mÄ?kÄ? obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu, podlaÄ? roso??em, z wody i przyprawy "Jarzynka, dodaÄ? osÄ?czony groszek i oczyszczone, pokrojone pieczarki. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru doprawiÄ? potrawÄ? pieprzem i, je??li trzeba, solÄ?.
|