Kuchnia z szybkowaru
50 dag wieprzowiny bez ko??ci
1 ??y??eczka mÄ?ki
4 dag t??uszczu
1 ??y??ka koncentratu pomidorowego
1 szklanka wody
1 p??aska ??y??ka przyprawy typu "Jarzynka"
1 og??rek kiszony; mielone ziarna ja??owca i s??l do smaku |
MiÄ?so pokroiÄ? na ma??e kawa??ki, posypaÄ? solÄ? i mÄ?kÄ?, obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. ZalaÄ? wodÄ?, wsypaÄ? przyprawÄ? "Jarzynka", zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, w??o??yÄ? do niego koncentrat pomidorowy, zmielone ziarno ja??owca, pokrojony na p????plasterki og??rek, resztÄ? mÄ?ki, wymieszaÄ? i chwilÄ? pogotowaÄ?.
|