Kuchnia z szybkowaru
50 dag wieprzowiny bez ko??ci (mo??e byÄ? poobcinana od ko??ci z przodka)
4 dag t??uszczu
1 ??y??ka mÄ?ki
2 spore cebule
0,5 listka laurowego
s??l i pieprz do smaku |
MiÄ?so pokroiÄ? na ma??e kawa??ki, obtoczyÄ? w mÄ?ce i obrumieniÄ? na silnie rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. WkroiÄ? oczyszczonÄ? cebulÄ? i te?? podrumieniÄ?. WlaÄ? 1 szklankÄ? wody, posoliÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Szybkowar otworzyÄ?, zawarto??Ä? doprawiÄ? resztÄ? mÄ?ki, dodaÄ? pieprz i listek laurowy, zagotowaÄ?.
|