Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Gulasz wieprzowy 20 min

Kuchnia z szybkowaru
50 dag wieprzowiny bez ko??ci (mo??e byÄ? poobcinana od ko??ci z przodka)
4 dag t??uszczu
1 ??y??ka mÄ?ki
2 spore cebule
0,5 listka laurowego
s??l i pieprz do smaku
MiÄ?so pokroiÄ? na ma??e kawa??ki, obtoczyÄ? w mÄ?ce i obrumieniÄ? na silnie rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. WkroiÄ? oczyszczonÄ? cebulÄ? i te?? podrumieniÄ?. WlaÄ? 1 szklankÄ? wody, posoliÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Szybkowar otworzyÄ?, zawarto??Ä? doprawiÄ? resztÄ? mÄ?ki, dodaÄ? pieprz i listek laurowy, zagotowaÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design