Kuchnia z szybkowaru
50 dag wieprzowiny bez ko??ci (mo??e byÄ? z przodka)
2 suszone grzyby
1 szklanka soku z kiszonej kapusty
1 cebula
1 ??y??eczka mÄ?ki
1 ??y??eczka kminku
s??l i pieprz do smaku |
MiÄ?so pokroiÄ? na niewielkie kawa??ki, namoczone na noc grzyby pokroiÄ? na paski, jedno i drugie w??o??yÄ? do szybkowaru, zalaÄ? sokiem z kapusty rozcie??czonym wodÄ? z moczenia grzyb??w, posoliÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru w??o??yÄ? utartÄ? na tarce do jarzyn cebulÄ?, podprawiÄ? mÄ?kÄ? rozmieszanÄ? z ma??Ä? ilo??ciÄ? wody, dodaÄ? pieprz i chwilÄ? pogotowaÄ?.
|