Kuchnia z szybkowaru
50 dag wieprzowiny bez ko??ci
(mo??e byÄ? z czÄ???ci przedniej)
25 dag kapusty kiszonej
5 dag t??uszczu
1 cebula
2 ??y??eczki mÄ?ki
1 zÄ?bek czosnku
papryka mielona i s??l do smaku |
MiÄ?so pokroiÄ? na ma??e kawa??ki, obtoczyÄ? w mÄ?ce i obrumieniÄ? na mocno rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. WrzuciÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ? i te?? zrumieniÄ?. DodaÄ? drobno posiekanÄ? kiszonÄ? kapustÄ?, wlaÄ? wody tyle, by pokry??a zawarto??Ä? szybkowaru, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru doprawiÄ? resztÄ? mÄ?ki, solÄ?, paprykÄ? i roztartym czosnkiem.
|