Kuchnia z szybkowaru
50 dag wieprzowiny bez ko??ci (lub wo??owiny cielÄ?ciny baraniny)
50 dag r????nych warzyw (1 marchew, 1 pietruszka, 1 por, kawa??ek selera, kawa??ek w??oskiej kapusty, 1 cebula, kilka strÄ?k??w fasolki szparagowej, gar??Ä? zielonego groszku)
2 cebule
0,5 listka laurowego
s??l i pieprz do smaku
1 ??y??ka maki
5 dag t??uszczu |
Pokrojone na kawa??ki miÄ?so otoczyÄ? w mÄ?ce, obrumieniÄ? w szybkowarze na mocno rozgrzanym t??uszczu, wrzuciÄ? oczyszczone i pokrojone cebule i r??wnie?? zrumieniÄ?. WlaÄ? 1 szklankÄ? wody, w??o??yÄ? oczyszczone i drobno poszatkowane lub starte na tarce do jarzyn warzywa. PosoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. SprawdziÄ? smak, doprawiÄ? pozosta??Ä? mÄ?kÄ? i ewentualnie solÄ? i pieprzem.
|