Kuchnia z szybkowaru
2 kr??tkie n????ki wieprzowe
2 szklanki kiszonej kapusty
1 jab??ko
6 dag smalcu
1 listek laurowy
s??l i pieprz do smaku |
Starannie oczyszczone n????ki przeciÄ?Ä? wzd??u??, w??o??yÄ? do szybkowaru, wlaÄ? 2 szklanki wody, dodaÄ? t??uszcz i przep??ukanÄ? w wodzie i odci??niÄ?tÄ? kapustÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 50 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, dodaÄ? starte na tarce do jarzyn jab??ko, mielony pieprz i pokruszony listek laurowy i chwilÄ? pogotowaÄ? bez przykrycia. PodawaÄ? z pieczonymi kartoflami.
|