Kuchnia z szybkowaru
80 dag schabu
4 du??e kiszone jab??ka
2 ??y??ki t??uszczu
1 ??y??eczka kminku
1 zÄ?bek czosnku
1 szklanka wody
1 p??aska ??y??ka przyprawy "Vegeta"
1 ??y??ka rodzynk??w
s??l i pieprz do smaku |
ObciÄ?Ä? ko??Ä? krÄ?gos??upa, natrzeÄ? schab solÄ?, pieprzem i zmia??d??onym czosnkiem. RozgrzaÄ? t??uszcz w szybkowarze, obrumieniÄ? na nim schab, posypaÄ? kminkiem i ob??o??yÄ? utartymi na tarce do jarzyn jab??kami kiszonymi. WrzuciÄ? rodzynki, wlaÄ? wodÄ?, wsypaÄ? przyprawÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 30 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. PodawaÄ? pokrojony na porcje, na ka??dym kawa??ku po??o??yÄ? ??y??kÄ? masy jab??kowej.
|