Kuchnia z szybkowaru
80 dag schabu
1 kg kapusty kiszonej
6 dag t??uszczu
3 spore cebule
0,5 p??askiej ??y??eczki ostrej papryki mielonej
1 ??y??ka mÄ?ki
1 szklanka ??mie tany
0,5 szklanki wody
2 zÄ?bki czosnku
1 ??y??eczka kminku
s??l |
Ze schabu usunÄ?Ä? ko??Ä?, wykroiÄ? kotlety, rozbiÄ? je, posoliÄ? ?? natrzeÄ? roztartym czosnkiem. ObtoczyÄ? w mÄ?ce i obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. DodaÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? w talarki cebulÄ? i te?? zrumieniÄ?. PosypaÄ? kminkiem i paprykÄ?, wlaÄ? wodÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 10 minut ad momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, w??o??yÄ? op??ukanÄ? w wodzie kiszonÄ? kapustÄ? i szybkowar zamknÄ?Ä? ponownie. OgrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru podprawiÄ? ca??o??Ä? wymieszanÄ? z mÄ?kÄ? ??mietanÄ?, zagotowaÄ?.
|