Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Schab po g??ralsku 30 min

Kuchnia z szybkowaru
80 dag schabu
1 kg kapusty kiszonej
6 dag t??uszczu
3 spore cebule
0,5 p??askiej ??y??eczki ostrej papryki mielonej
1 ??y??ka mÄ?ki
1 szklanka ??mie tany
0,5 szklanki wody
2 zÄ?bki czosnku
1 ??y??eczka kminku
s??l
Ze schabu usunÄ?Ä? ko??Ä?, wykroiÄ? kotlety, rozbiÄ? je, posoliÄ? ?? natrzeÄ? roztartym czosnkiem. ObtoczyÄ? w mÄ?ce i obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. DodaÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? w talarki cebulÄ? i te?? zrumieniÄ?. PosypaÄ? kminkiem i paprykÄ?, wlaÄ? wodÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 10 minut ad momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, w??o??yÄ? op??ukanÄ? w wodzie kiszonÄ? kapustÄ? i szybkowar zamknÄ?Ä? ponownie. OgrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru podprawiÄ? ca??o??Ä? wymieszanÄ? z mÄ?kÄ? ??mietanÄ?, zagotowaÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design