Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Schab po mazursku 30 min

Kuchnia z szybkowaru
80 dag schabu
1 pÄ?czek w??oszczyzny bez kapusty
1 ??y??ka mÄ?ki
2 ??y??ki bu??ki tartej
1 ??y??ka powide?? ??liwkowych
0,5 kieliszka wytrawnego wina
4 dag t??uszczu
2 dag mas??a
2 go??dziki
s??l i cukier do smaku
Schab pozbawiÄ? ko??ci, posoliÄ?, w??o??yÄ? do szybkowaru, wlaÄ? 2 szklanki wody. W??o??yÄ? oczyszczonÄ? w??oszczyznÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, wylaÄ? wywar, a na to miejsce w??o??yÄ? t??uszcz i obrumieniÄ? na nim schab dooko??a. ObsypaÄ? teraz schab grubo tartÄ? bu??kÄ?, w??o??yÄ? mas??o, powid??a, cukier, s??l i go??dziki, wlaÄ? na powr??t wywar. ZamknÄ?Ä? ponownie szybkowar i ogrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Na koniec zagÄ???ciÄ? sos mÄ?kÄ?, wlaÄ? wino i zagotowaÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design